Ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva tatlısı tarifi


0
ayva tatlısı

Türk mutfağının en eşsiz lezzetlerinden bir tanesi olan ayva tatlısı MasterChef Türkiye yarışmasının yeni bölümünde yapılmasıyla yeniden gündeme geldi. Şimdi çok sayıda televizyon izleyicisi ayva tatlısı nasıl yapılır sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte tarifi ve malzemeleri ile ilgili detaylar…

AYVA TATLISI MALZEMELERİ

  • 2 adet ayva
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Üstü için:

  • Kaymak
  • Fıstık

AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?

  1. Ayvaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini ve kabuklarını bir tabağa ayırın.
  2. Tencereye ayvaları dizin. İçine kabukları ve çekirdekleri ekleyin suyu ilave edip küçük ocakta kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  3. Tencerenin kapağını açıp şekeri ilave edin ve yine küçük ocakta kısık ateşte yaklaşık 1 saati aşkın süre boyunca pişirin. Rengi kırmızı bir hal aldığında tatlınız hazır.
  4. Kabukları ve çekirdekleri ayıklayıp servis edebilirsiniz.

Ayva tatlısı tarifini sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.


Like it? Share with your friends!

0

0 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir